THE IRISES PROJECT GALLERY PARTNER CONTACTS SURVEYS FINAL REPORT

IRISES PROJECT

Este un proiect de doi ani dezvoltat de UISP Cirič Settimo Chivasso (Italia), īn asociere cu alți parteneri, cum ar fi Fundația Curaj (Bulgaria), Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Suceava (Romānia), Former State Fostered Children’s Association (Ungaria), Centrul Copilului (Slovacia), Agrupamento de Escolas de Miranda do Corvo (Portugalia), Freedom Gate Atena (Grecia).

OBIECTIVE

Obiectivul principal al proiectului IRISES este de a proteja drepturile copiilor dezavantajați, romi și nu numai, care trăiesc īn sistemul de īngrijire rezidențială sau īn familii de plasament prin formare specifică pentru operatori care lucrează īn īngrijirea la domiciliu și instituții. Acest training este realizat prin schimbul de bune practici. Proiectele implică direct copiii care trăiesc / participă la īngrijirea rezidențială. Aceștia  vor lua parte la īntālnirile și atelierele programate īn cadrul proiectului.

GRUP ȚINTĂ

Grupurile țintă ale proiectului sunt: mai mult de 70 de practicanți / profesioniști care se ocupă cu copiii īn sistemul de īngrijire rezidențială sau detenție; mai mult de 700 de romi și ne-romi īn īngrijire la domiciliu, copii de 10-18 ani īn zonele de concentrare mare a populației de romi.

Reprezentanții părților interesate sunt:

-       ONG-uri - asociatii de lucru cu copiii, asociații rome și ne-rome;

-       reprezentanți ai administrației locale, instituții de īnvățămānt, ministere, agenții de stat pentru protecția drepturilor copiilor, reprezentanți ai mass-media.

Mai mult de 200 de reprezentanți ai diferitelor părți interesate vor lua parte la conferințe de presă și activități de diseminare. Grupurile țintă indirecte sunt: cetățenii obișnuiți, care vor primi informații despre proiect de la mass-media și prin materiale promoționale. Acest demers va crește sensibilitatea lor față de problema drepturilor copiilor aflați īn īngrijire rezidențială și detenție.

THE IRISES PROJECT
GALLERY
PARTNER
CONTACTS
SURVEYS FINAL REPORT
 


CO-FUNDED BY


The Fundamental Rights & Citizenship Programme of the European Union
    
           european_commission

 
Site Map