THE IRISES PROJECT GALLERY PARTNER CONTACTS SURVEYS FINAL REPORT
Az IRISES PROJEKT egy kétéves projekt, amit az UISP Cirič Settimo Chivasso (Olaszország), olyan partnerekkel együttműködve valósít meg, mint a  Courage Foundation (Bulgária), Association Sport For all Suceava (Románia), Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete (Magyarország), The Child Center (Szlovákia), Agrupamento de Escolas de Miranda do Corvo (Portugália), Freedom Gate Greece (Görögország).

CÉLOK

Az IRISES projekt fő célja, hogy védje a roma és nem roma hátrányos helyzetű gyerekek jogait a lakásotthonokban és intézményekben dolgozó szakembereknek tartott speciális képzés által. A képzés a jó gyakorlatok cseréje által valósul meg.  A projekt közvetlenül bevon állami gondozásban lévő gyerekeket, akik részt fognak venni a projekt során megvalósuló találkozón és workshopokon.

CÉLCSOPORT

A projekt célcsoportjai: több mint 70 szakember, aki gyerekekkel foglalkozik a lakásotthonokban, több mint 700 állami gondozásban élő, 10 és 18 év közötti roma és nem roma gyerek, olyan területekről, ahol magas a romák száma. Az érintettek képviselői: civil szervezetek – gyerekekkel foglalkozó egyesületek, roma és nem roma egyesületek, helyi önkormányzat, oktatási intézmények, minisztériumok, a gyermekek jogait védő állami ügynökségek és a média képviselői. A különböző érintettek több mint 200 képviselője fog részt venni sajtótájékoztatókon és disszeminációs rendezvényeken. A közvetett célcsoportok: állampolgárok, akik információhoz jutnak a projektről a médián és a promóciós anyagokon keresztül, és akik érzékenyebbé válnak az állami gondozott gyerekek jogainak megsértéséből származó problémák kapcsolatban. 


THE IRISES PROJECT
GALLERY
PARTNER
CONTACTS
SURVEYS FINAL REPORT
 


CO-FUNDED BY


The Fundamental Rights & Citizenship Programme of the European Union


             european_commission

 
Site Map